Nieuws

Splinternieuw motortankschip van 125 meter lang

De Mts RIAD is een splinternieuw motortankschip van 125 meter lang en 11,45 meter breed. Opvallend zijn de bijzondere kleurencombinatie en roestvaststalen details. Het schip is eigendom van de familie Weima en zij hebben ervoor gekozen om hun nieuwe Mts RIAD ‘Stage V klaar’ te maken. Meteen een mooie stap met oog op de toekomst.

Wij hebben twee Masson W4400 keerkoppelingen geleverd. De keerkoppelingen zijn geplaatst achter de CAT C32 voorstuwingsmotoren (746 kW @ 1650 omw/min) en hebben een reductie van 4,448:1. Evenals bij de andere recente leveringen die we hebben mogen doen voor dit scheepsontwerp van RensenDriessen, zijn beide keerkoppelingen voorzien van een PTO waaraan de stuurwerkhydrauliekpomp gemonteerd is. Ook hebben we een sleepsmeerpomp toegevoegd, wat varen op één motor mogelijk maakt. Beide keerkoppelingen zijn voorzien van Cat-adapties voor een druk- en temperatuursensor in verband met de uitlezing via het Cat-systeem.

Het casco is ontworpen, gebouwd en geleverd door RensenDriessen Shipbuilding. De afbouw is gerealiseerd door Breko Shipbuilding & Repair. Vorige week heeft een succesvolle proefvaart plaatsgevonden en is de Mts RIAD er klaar voor!

Wij wensen de familie Weima en de bemanning een behouden vaart. En uiteraard dank aan Yerseke Engine Services voor deze opdracht en de prettige samenwerking.

 Masson W4400 keerkoppelingen in gloednieuwe motortanker Mts RIAD