Nieuws

Levering planetaire tandwielkasten voor Kraaijeveld Winches

Voor Machine- en Lierenfabriek C. Kraaijeveld mochten wij een Bonfiglioli 318L4 met een ratio van 337:1 leveren. Deze planetaire tandwielkast is voorbereid voor een SAI GM2 250 hydraulische radiaal plunjer motor. De Bonfiglioli zal gebruikt worden bij het aandrijven van de tussenlier (intermediate winch), waarmee men de zuigbuis kan laten vieren of ophalen.

Ook hebben we een O&K FW130 lieraandrijving geleverd voor het laten vieren en ophalen van de sleepkoplier (draghead winch). Deze wordt aangedreven door een hydraulische Parker F12-090 motor en heeft een overbrengverhouding van 206:1. De opdracht voor Kraaijeveld komt van Dredging Marine Offshore Equipment (DMOE).

Kraaijeveld levert de zuigbuislieren als onderdeel van het pakket dat DMOE levert voor een projectspecifieke ombouw van een splijtbak* naar (sleep)hopperzuiger**. De eindklant is een Amerikaanse aannemer in de waterbouw.

Al met al een mooi stukje samenwerking tussen DMOE, Machine- en Lierenfabriek C. Kraaijeveld en ADS van STIGT!

-------------------------

* Splijtbak: een vaartuig dat in de baggerwereld gebruikt wordt om grond, zand of stenen te storten, waarbij het vaartuig als een grijper opensplijt.

** Een (sleep)hopperzuiger is een schip dat door middel van grote, krachtige pompen en motoren zand, klei, slib en zelfs grind van de zee- of een waterweg kan opzuigen. Het schip slaat het gebaggerde materiaal op in zijn eigen beun (hopper) en loost het resterende   water overboord.