Nieuws

Succesvolle proefvaart mts Valentino

In de afgelopen weken heeft de succesvolle proefvaart plaatsgevonden van de mts Valentino. Op basis van het ontwerp van RensenDriessen Shipbuilding is dit het eerste schip van het type Moneymaker 2.0. De afbouw is gerealiseerd door De Gerlien van Tiem. 

Het motortankschip is eigendom van de broers Peter en Jorico van den Oever (VDO Maritiem). Het schip gaat voornamelijk mineralen vervoeren voor Unibarge Rotterdam. Voor het schip, met een afmeting van 125 x 11,45 meter, mochten wij twee Masson W4400 keerkoppelingen leveren. Onze collega Tom Schuurmans was bij de proefvaart aanwezig voor de afstelling en afname.

De keerkoppelingen zijn geplaatst achter de CAT 3508 motoren en hebben een reductie van 4,448:1. Het maximale toelaatbare vermogen is 864 kW @1600 omw/min. Beide keerkoppelingen zijn voorzien van een PTO, waaraan de stuurwerkhydrauliekpomp gemonteerd is. Ook is een sleepsmeerpomp toegevoegd, wat varen op één motor mogelijk maakt. Beide keerkoppelingen zijn voorzien van CAT adapties voor een druk- en temperatuursensor in verband met de uitlezing via het Caterpillar systeem. Namens het ADS van STIGT team veel dank voor deze opdracht maar vooral ook voor de prettige samenwerking. Wij wensen de eigenaar en bemanning een behouden vaart!

Keerkoppelingen voor de mts Valentino