Nieuws

10 planetaire tandwielkasten voor een zeiljacht

Rondal, dochteronderneming van Royal Huisman, heeft ons de opdracht gegund voor een prachtig project. De firma Rondal is specialist in composieten jachtonderdelen.

Het betreffende project is een 60 meter lange aluminium high performance zeiljacht met een opbouw van carbon composiet. Ook de lieren op het schip, die gebruikt worden om de zeilen te hijsen en te openen, worden gemaakt van dit super lichte materiaal. De lieren, 10 in totaal, worden elektrisch aangedreven door één elektromotor per lier. In totaal zullen er vier verschillende lieren toegepast worden.

ADS van STIGT levert hiervoor 10 planetaire tandwielkasten van 4 verschillende types, passend bij de 4 verschillende type lieren

 “We hebben vier O&K tandwielkasten geselecteerd en geoptimaliseerd. Deze tandwielkasten zijn licht in gewicht en hebben een compacte bouwvorm. Daarnaast zijn ze geluidsarm en competitief in hun prijs-kwaliteit verhouding. Vier elementen die ervoor zorgen dat deze tandwielkast een uitstekende keuze is voor deze toepassing”, vertelt Jordi, project engineer bij ADS van STIGT.
O&K wordt geproduceerd in Duitsland en staat voor hoogwaardige kwaliteit en betrouwbaarheid.

Onze levering heeft in augustus 2020 plaatsgevonden. Het schip wordt naar verwachting opgeleverd in 2022. Er is alleen een ruwe schets van de vorm openbaar gemaakt.

Zeiljacht projecttekening voor de firma Rondal