News

Motortankschip voorzien van Masson keerkoppelingen

In de afgelopen weken heeft de succesvolle proefvaart plaatsgevonden van de mts RICH, een Sunrise XL binnenvaartschip dat gebouwd is door Groningen Shipyard. Onze collega Nick Stam, service engineer, is erbij geweest voor de afstelling en afname van de beide keerkoppelingen. Het motortankschip vaart onder Nederlandse vlag en is eigendom van Richard Klingenstijn. Rederij Jaegers wordt de bevrachter.

Motorenleverancier Koedood Marine Group heeft ons de opdracht verstrekt voor de levering van twee Masson keerkoppelingen, die zijn geplaatst in dit schip van 125 bij 11,45 meter.

De Masson’s van het type W5200 zijn geplaatst achter de Mitsubishi motoren en hebben een reductie van 4,345:1. Het maximale toelaatbare vermogen is bij 978kW @1600 omw/min. Ze zijn gekoppeld aan de motor via een Vulkardan F elastische koppeling, met als opvallend voordeel hun korte inbouwlengte.

Eén van de keerkoppelingen is voorzien van een PTO, waaraan de stuurwerkhydrauliekpomp gekoppeld is.
Ook zijn beide keerkoppelingen voorzien van een druk- en temperatuur alarmschakelaar en sleepsmeerpomp voor het varen op één motor.

Namens ons team dank voor deze opdracht maar vooral ook voor de prettige samenwerking. Wij wensen de eigenaar en bemanning een behouden vaart!