ZF Azimuth thrusters geschikt voor geringe diepgang

Als ADS van STIGT zijn wij trotse dealer van ZF, dat al vele jaren een toonaangevende speler is in de maritieme sector. Onlangs presenteerde het merk een innovatieve Azimuth thruster die schepen aanzienlijk meer gebruikstoepassingen oplevert dankzij een vermindering van de diepgang.

Een Azimuth thruster, ook bekend als een roerpropeller, geeft een schip 360 graden stuwkracht waardoor het soepel manoeuvreerbaar wordt. Een Azimuth thruster bestaat uit een schroef, straalbuis, onderwatertandwielkast en bij een Z-drive ook een bovenwatertandwielkast.

Wat deze nieuwe thruster bijzonder maakt, is de geavanceerde onderwatertandwielkast, die hoger in het casco van het schip kan worden geïntegreerd. Hierdoor kan de diepgang van het schip significant worden verminderd, wat vooral van belang is in de binnenvaart en voor speciale multipurpose werkschepen en sleepboten. Deze technologische doorbraak belooft de inzetbaarheid van dergelijke schepen verder te vergroten maar ook het rendement te verbeteren en daarmee de emissie te verlagen.

Mocht je meer willen weten of een order willen plaatsen, neem dan contact op met Sander Snoek via s.snoek@vanstigt.com.