ABC Engines kiest wederom voor ADS van STIGT als leverancier

Gorinchem, 23 november 2023

Het Belgische Anglo Belgian Corporation (ABC Motoren) heeft wederom gekozen voor ADS van STIGT voor de levering van Oil Mist Detectors (OMD’s) van het merk Dr E. Horn. Met de opdracht levert ADS voor 50 motoren de OMD’s en wordt de jarenlange samenwerking tussen beide bedrijven verder gecontinueerd. De overeenkomst werd met een stevige handdruk tussen Jean-Christophe Van Acker (ABC), Erik Ziegler (Dr E. Horn) en Rob van der Linde (ADS van STIGT) nogmaals bekrachtigd op Europort 2023.

“OMD’s zijn een belangrijke veiligheidsvoorziening voor motoren”, zegt Rob van der Linde, Manager Elektronica bij ADS van STIGT. “Samen met Dr Horn ondersteunen wij ABC Motoren dan ook al jaren met deze technologie, maar een opdracht voor belevering van zoveel motoren tegelijk is toch wel bijzonder.

Vlnr Erik Ziegler (Dr E. Horn), Jean-Christophe Van Acker (ABC Motoren), Rob van der Linde (ADS van STIGT)

Vlnr Erik Ziegler (Dr E. Horn), Jean-Christophe Van Acker (ABC Motoren), Rob van der Linde (ADS van STIGT)

Oil Mist Detectors zijn verplicht volgens SOLAS voor motoren vanaf 2.250 kW en/of een grotere zuigerdiameter van 300mm. Middels optische sensoren meten ze constant de dichtheid aan oliedeeltjes in het carter en waarschuwen vroegtijdig als deze te hoog wordt. De sensoren zijn van belang in het voorkomen van carterexplosies en daarmee evt. brand aan boord, en dragen daarmee bij aan het beschermen van mensenlevens en voorkomen van (significante) materieel- en milieuschade als gevolg van scheepsongevallen.

Eerste leveringen voor de Dr Horn OMD’s (type MEV282) vinden reeds plaats in November 2023, met laatste leveringen gepland voor eind 2024.