Dit is hoe de energie investeringsaftrek werkt

Aan de Stage V regelgeving voldoen op dé meest slimme manier? Dat doe je zo!

Dat we aan de Stage V regelgeving moeten gaan voldoen is een vaststaand feit. Al eerder vertelden we meer over de Masson W2800Y met een Twin Input Single Output, maar wist je dat je hier bovenop aanspraak kunt maken op extra Energie Investeringsaftrek?

--- Wat houdt dat in?
Op voorwaarde dat motoren voldoen aan Stage V-eisen, kom je door toepassing van specifiek deze keerkoppeling mogelijk in aanmerking voor een extra Energie Investeringsaftrek. De Rijksdienst heeft daar een aantal richtlijnen voor opgesteld.
Dit kan een netto (!!) besparing opleveren van 20% op het totale investeringsbedrag. Dus zowel voor de motor als voor de keerkoppeling.

--- Nog even over wat deze Masson keerkoppeling dan bijzonder maakt.
Je kunt door de Twin Input Single Output meerdere scheepsdieselmotoren koppelen voor de aandrijving via één schroefas. Een oplossing waardoor je met twee kleine motoren die voldoen aan Stage V, kunt varen op één keerkoppeling. De motoren kunnen strak naast elkaar worden geplaatst zodat er geen onnodige ruimte verloren gaat.
Groot voordeel is dat er op deze manier voldoende vermogen beschikbaar is, maar zodra dit mogelijk is, kan er met de helft van het vermogen gevaren worden. Dit levert een aanzienlijke brandstofbesparing en aanmerkelijk lagere onderhoudskosten op.

Bekijk hier de regeling van de Rijksdienst: https://lnkd.in/e8gacHB4

Een mooi weekend toegewenst namens ons team!