Elektrisch aangedreven PM motor met FW130 tandwielkast

Op de foto zie je een elektrische aangedreven PM motor van Danfoss met een FW130 planetaire tandwielkast van O&K. Deze is geschikt voor een piekkoppel van 130kNm! De tandwielkast is perfect voor het aandrijven van bijvoorbeeld lieren en rupsaandrijvingen, zowel aan land als maritiem.

Want wist je dat wij een custom oplossing kunnen bieden voor elektrisch aangedreven tandwielkasten? We kunnen dus een bestaande machine elektrificeren, ongeacht of het om een grote of kleine tandwielkast gaat.

Het voordeel hiervan is dat we de huidige machine relatief snel kunnen ombouwen van hydraulisch naar elektrisch. Daarnaast zorgt deze manier van bouwen voor een compacte bouwvorm; een groot voordeel bij elektromotoren.

Dit hebben we onder andere gedaan voor Hydrauvision. We hebben voor hun aandrijving een speciale adapter gemaakt, waardoor het mogelijk is om de PM motor zo kort mogelijk aan te bouwen op een O&K planetaire tandwielkast. De getoonde e-motor tandwielkast combinatie is ook ontworpen om energie terug te leveren. Energie die anders verloren gaat kan nu elders in de machine worden hergebruikt.

TVSTA020800_107

Wij bedanken Hydrauvision voor deze mooie opdracht!

Ps. Wij zijn in juni aanwezig op de beurs Electric & Hybrid. Eens praten over deze oplossing? Je vindt ons op stand 1115 in Hal 8.