Nieuws

Bezoek Geislinger aan NG Shipyards

Onze collega Fred Duel heeft samen met Gregor Göbel, Sales Manager bij Geislinger, een bezoek gebracht aan NG Shipyards. Zij werden hier hartelijk ontvangen door bedrijfsleider Dirk Keizer.

Afgelopen jaar hebben wij voor het nieuwbouwschip Mira, dat gebouwd is in opdracht van Loodswezen, Geislinger Gesilco lichtgewicht assen geleverd aan NG Shipyards. Nu hebben we weer een nieuwe opdracht mogen ontvangen! We gaan twee ZF 360 keerkoppelingen leveren én twee Geislinger assen met Monobrane koppelingen. Een prachtige order, waarvoor onze dank!

Dirk Keizer en Gregor voor Nioz casco

NG Shipyards zal deze keerkoppelingen en assen gaan inbouwen in het Adriaen Coenen onderzoeksvaartuig van het NIOZ. Het duurzame schip zal in het voorjaar van 2022 in de vaart worden genomen en wordt dan ingezet om onderzoek te doen op de Waddenzee.

NG Shipyards is overtuigd van de grote voordelen die de producten van Geislinger geven. Het grote voordeel zit in het gewicht. Ook kunnen de producten door de bijzondere materiaalsamenstelling veel radiale en axiale krachten opvangen waarbij het ontwerp zo is gemaakt dat het de gehele levensduur van het schip mee zal gaan; Build to Last.

Meer achtergrond info over het NIOZ project lees je hier: https://www.maritiemnederland.com/nieuws/ng-shipyards-bouwt-nioz-survey-vessel-adriaen-coenen

Wij danken NG Shipyards voor deze order en wensen de bemanning van de Adriaen Coenen een behouden vaart!