Nieuws

De succesvolle proefvaart met duwboot ‘Daan’ is een feit!

Met onder andere de installatie van drie MM W18000 C lijn-keerkoppeling met een reductie van 3,461:1 en een ADS van STIGT voortstuwings- en bedieningssysteem heeft de duwboot een optimalisatie ondergaan.

Bij de hermotorisering zijn 3 Mitsubishi voortstuwingsmotoren geplaatst met een vermogen van 1040 kW @ 930 rpm per stuk.

Onze buitenste 2 keerkoppelingen hebben een SAE-C PTO voor de stuurwerkpompen, de middelste keerkoppeling heeft een grote PTO voor de as-generator, waardoor er gevaren kan worden zonder dat er een extra generator set draait. De elektriciteit die normaal gesproken vanuit de generatorset komt, wordt nu gehaald uit de aftakking van de PTO.

Het bedieningssysteem is ontworpen op basis van de ZF ClearCommand en ZF MC2000 hendels en zorgen voor het ultieme vaartcomfort.

In 2017 heeft de Werkendamse rederij Ruijven B.V. twee bestaande duwboten aan de vloot toegevoegd: Veerle uit 1977 en Daan uit 1983. Het bedrijf is haar bestaande vloot aan het uitbreiden en vergroenen, waarbij het speerpunt is om het brandstofverbruik en de daarmee gepaarde CO2-uitstoot flink omlaag te brengen. Om dit te realiseren hebben zij o.a. het achterschip onderzocht en zijn optimalisatiemogelijkheden in kaart gebracht.

De duwboot is afgelopen zaterdag weer in gebruik genomen voor de werkzaamheden tussen Rotterdam en Duisburg. Wij wensen de bemanning een behouden vaart!