Introductie Masson EM311 voor elektrische scheepaandrijving

Op EUROPORT 2023 introduceert ADS van STIGT samen met Masson Innovative Propulsion de EM311 tandwielkast, specifiek ontwikkeld voor elektrische scheepsaandrijvingen. Deze nieuwe tandwielkast komt beschikbaar in 9 verschillende reductieverhoudingen en is geschikt voor vermogens tot 684 kW. Met zijn robuuste ontwerp is de EM311 uitermate geschikt voor toepassingen in werkboten, binnenvaartschepen en baggerschepen.

De ontwikkeling van de E-serie tandwielkasten is gebaseerd op Massons bestaande keerkoppeling technologie, wat een hoge mate van componentgelijkheid en bewezen betrouwbaarheid oplevert. Door de constructie met minder componenten heeft de EM311 een laag gewicht, hoog rendement en is hij makkelijk in onderhoud. Bij elkaar levert dat een langere levensduur en aanzienlijk lagere kosten op voor de scheepseigenaar.

Al ruim 50 jaar zijn wij als ADS van STIGT de officiële vertegenwoordiger van Masson Marine in de Benelux. Naast conventionele aandrijflijnen werken beide bedrijven al jaren samen op het gebied van hybride en elektrische aandrijfoplossingen. Zo werd de eerste door ADS van STIGT geïnitieerde hybride aandrijving al 13 jaar geleden door Masson ontwikkeld en geleverd.

Katsa reductiekast type 2L550