Nieuws

Ondertekening contract voor de levering van 4 reductiekasten

Afgelopen week heeft onze collega Fred Duel samen met Leon den Haan van TeamCo Shipyard het officiële contract ondertekend voor de levering van 4 stuks Masson Marine W4400 NC niet-schakelbare reductie kasten voor twee nieuwbouwschepen. De eindklant zal uiteindelijk met deze schepen gaan varen op de Rhône.

De tandwielkasten worden met een volledig 3.2 certificaat van Bureau Veritas geleverd en zullen medio april 2022 ingebouwd worden in de twee dieselelektrisch aangedreven schepen. Een 3.2 certificaat houdt in dat het schip gebouwd wordt volgens de Europese EN-10204 norm, wat betrekking heeft op de specificaties van metalen producten.

“Dit type Masson reductiekasten zijn perfect voor schepen met elektrische voorstuwing, onder andere vanwege het ingebouwde stuwdruklager.”, vertelt Fred Duel. “Door de geselecteerde reductie kun je werken met een hoogtoerige elektromotor met een lager koppel. Daardoor kan de scheepsbouwer gebruik maken van een kleiner formaat elektromotor. Dit scheelt aanzienlijk in kosten en ruimte op het schip. Dit nieuwe type tandwielkast is gebaseerd op het basisontwerp van een keerkoppeling. Dat is een voordeel, want daardoor zijn veel standaard onderdelen gelijk gebleven.”

Leveringsspecs per schip:
- 2 x MM W4400 NC @MASSON MARINE
- Reductie van 5,542:1
- Geleverd elektrisch vermogen 700 kW @ 1.800 omw/min en een maximaal toelaatbaar vermogen van 972 kW @1800 omw/min

Shipbuilding Solutions heeft het casco ontworpen. De bouw hiervan zal gerealiseerd worden door TeamCo Shipyard in Heusden.

We kijken erg uit naar een prettige samenwerking met TeamCo Shipyard om dit project samen tot een succes te maken. Wij bedanken de werf voor het gestelde vertrouwen en wensen hun succes met de afbouw!

Ondertekening contract Fred en Leon van TeamCo Shipyard