Mooie stappen richting duurzaamheid samen met de klant!

Mooie stappen richting duurzaamheid samen met de klant. Motorvrachtschepen Bremanger en Viento hebben we beiden mogen voorzien van een nieuwe Masson keerkoppeling met een TOP PTO. De eigenaar van deze schepen heeft een doelstelling voor ogen als het gaat om energie- en brandstofverbruik; zo duurzaam en efficiënt mogelijk varen.

Met deze TOP PTO bespaar je ca. 10 tot 15 liter brandstof per uur. Deze schepen draaien zo’n 18 uur per dag, wat inhoudt dat zij maar liefst 56.000 – 60.000 liter brandstof per jaar gaan besparen!

Met een investering in een TOP PTO (type 1) en het elektrische pakket bereik je het break-even punt in iets meer dan twee jaar. Afhankelijk van het vaarprofiel is de terugverdientijd twee tot drie jaar.
Bijkomend voordeel is dat de (losse) generatorset significant minder draait, waardoor er minder kans is op storingen. Bovendien hoeft er ook minder aan onderhoud gedaan te worden.

De TOP PTO kan ook overigens achteraf op de Masson midden-serie keerkoppelingen gemonteerd worden. Zo hebben we door de bovenstaande resultaten recent keerkoppelingen mogen leveren in deze combinatie voor de bestaande beunschepen Ventum en Karel Doorman. Daar zijn we natuurlijk erg trots op!

Wij wensen de eigenaren en bemanning van deze schepen een behouden vaart en danken hun voor het vertrouwen en de fijne samenwerking!

Benieuwd naar de beelden? Volg deze link naar onze publicatie op LinkedIn.