Mts Monaco geslaagd voor proefvaart

De Mts Monaco, een zeer fraaie en ruim bemeten tanker van 135 meter lang en 17,5 meter breed, is geslaagd voor de proefvaart. En daarmee is het schip in de vaart genomen door Marbia Shipping van de familie Braeckman-Hellebosch. De Monaco gaat varen voor NAVAL Inland Navigation Antwerpen.

Onze collega’s waren afgelopen week op het schip met contactpersonen @Pascal Lafarge en @Frederick Scouppe van Masson om dit prachtige schip te bezichtigen en de voorstuwingsinstallaties te bekijken. Ook mochten we vrijdag aanwezig zijn bij de doop en inzegening van de mts Monaco aan de kade in Werkendam.

Onze keerkoppelingen van het type Masson W7200 zijn geplaatst achter de CAT 3512 Stage V voorstuwingsmotoren (1.118 kW @ 1.600 omw/min) en hebben een reductie van ca. 5:1. De keerkoppelingen zijn voorzien van PTO’s voor het stuurwerk en sleepsmeerpompen. Ook is er uitlezing via het Cat-systeem.

Het casco is geleverd door RensenDriessen Shipbuilding en de afbouw is gerealiseerd door Den Breejen Shipyard in Hardinxveld-Giessendam.

Wij bedanken Mario Braeckman voor het gestelde vertrouwen en wensen de bemanning een behouden vaart!

Leuke content bekijken over de Mts Monaco? Bezoek de Facebook pagina van Marbia Shipping: https://www.facebook.com/Marbia-Shipping-BV-103500154887409/