News

Bijzondere ontwikkeling in mest-machines

Voor de goed doordachte mest-machines van de firma Van den Broek Mechanisatie en Machinebouw uit Moordrecht hebben wij een Katsa tandwielkast mogen leveren. Van den Broek heeft de afgelopen jaren een mestpomptrailer ontwikkeld die aan alle klantvragen én aan alle regelgeving voldoet; de Slurry Booster.

De unieke trailers zijn modulair ontworpen voor het verpompen van mest met sleepslangen, waardoor de machine kan worden afgestemd op de wensen van de klant. “Ze zijn op afstand bedien- en bestuurbaar en te leveren in meerdere uitvoeringen. Ook de besturingssoftware voor de Slurry Booster hebben wij zelf ontwikkeld. Met dit systeem kan worden bespaard op mankracht en het is zeer gebruiksvriendelijk. Het geheel wordt aangedreven door een Mercedes 250 kW motor”, vertelt Willian Van den Broek.

Voor dit bijzondere project hebben wij een Katsa KAT100795 tandwielkast en 3 flexibele koppelingen van Centa geleverd. We hebben de tandwielkast zo ontworpen dat deze eenvoudig en snel in de machine is in te bouwen. Zowel de motor als slurry pomp zijn door middel van een SAE-huis direct aan de tandwielkast verbonden. Bijkomend voordeel is dat de uitlijning tussen deze componenten gegarandeerd blijft gedurende de gehele levensduur.

De tandwielkast is speciaal voor Van den Broek ontwikkeld en heeft zowel een clutch op de uitgaande as naar de slurry pomp als een clutch op de uitgaande as naar de compressor. Voor elke aangebouwd component is goed gekeken naar de meest efficiënte overbrengverhouding, waardoor we nu in deze tandwielkast meerdere overbrengverhoudingen hebben toegepast.

Wij danken Van den Broek voor deze mooie opdracht en de prettige samenwerking!

—————– bedrijfsinformatie

Van den Broek Mechanisatie en Machinebouw is sinds 1970 gespecialiseerd in het verkopen, onderhouden, ontwikkelen en bouwen van landbouw-, tuinbouw- en grondverzetmachines.