Nieuws

Officiële proefvaart met de mts Slot Dover is een succes

De succesvolle afronding van de officiële proefvaart met de mts Slot Dover is een feit. En daarmee is het splinternieuwe binnenvaartschip, met een lengte van 110 meter en een breedte van 11,45 meter, klaar voor gebruik. GEFO Gas zal het schip gaan gebruiken om vloeibaar gas te vervoeren. Het schip behoort nu tot hun vloot van maar liefst 148 schepen.

Servicemonteur Jan Vink van ADS van STIGT was aanwezig voor de in bedrijf stelling, proefvaren en het finetunen van de installatie. Voor deze tanker hebben wij een Masson W12000 C (coaxiale) keerkoppeling geleverd. Bij deze coaxiale keerkoppeling liggen de ingaande en uitgaande as op dezelfde lijn, wat de inbouwhoogte voor deze installatie beperkt.

De keerkoppeling is voorzien van een PTO voor de stuurwerkhydrauliekpomp en geplaatst achter een ABC stage V gecertificeerde motor.

Namens het hele team van ADS van STIGT bedanken wij GEFO voor het gestelde vertrouwen en Den Breejen Shipyard, verantwoordelijk voor de afbouw, en ABC voor de prettige samenwerking. Ook wij wensen de bemanning een behouden vaart.