Nieuws

Proefvaart Mts Mallorca

Al in de vakantiestemming? De Mts Mallorca is eigendom van Marbia Shipping en zoals de andere schepen van dit bedrijf verwijst ook deze naam naar een Zuid-Europese vakantielocatie. Het betreft een zeer fraaie en ruim bemeten tanker van 135 meter lang en 17,60 meter breed.

Wij hebben voor de Mallorca twee Masson W7200 keerkoppelingen geleverd. De keerkoppelingen zijn geplaatst achter de Cat 3512 voorstuwingsmotoren (1118 kW @ 1600 omw/min) en hebben een reductie van circa 5:1. Ook zijn de keerkoppelingen voorzien van uitlezing via het Cat-systeem.

Tevens hebben beide keerkoppelingen een PTO voor de stuurwerkhydrauliekpomp en zijn ze voorzien van een sleepsmeerpomp; wat de smering van de keerkoppeling waarborgt bij het varen op 1 motor of bij het op stroom liggen van het schip.

Het casco is ontworpen, gebouwd en geleverd door RensenDriessen Shipbuilding. De afbouw is gerealiseerd door TeamCo Shipyard in Heusden.

Wij bedanken de familie Braeckman voor het gestelde vertrouwen en wensen de bemanning een behouden vaart. En uiteraard dank aan Pon Power voor deze opdracht en de prettige samenwerking.

Masson W4400 keerkoppelingen in gloednieuwe motortanker Mts RIAD