Nieuws

Succesvolle proefvaart mts Nesselande!

Midden februari hebben we een succesvolle proefvaart gehad met mts Nesselande! Hierin staat een speciale Masson twin-input single-output keerkoppeling die we in opdracht van Vink diesel bv hebben geleverd. Na enige TVC* uitdaging hebben we met de Stromag elastische koppelingen het gewenste resultaat behaald.

Mts Nesselande vaart voornamelijk een vast traject van Sluiskil (Zeeland) naar Hamm (Duitsland), waarbij er in de opvaart op twee motoren wordt gevaren. In het kanaal en in de afvaart wordt dan op één motor gevaren. Op dit binnenvaart schip wordt het motorvermogen van de twee DAF MX13-390 Euro VI/ Stage V samengebracht op één schroefas. Het totale maximale vermogen komt hiermee op 1060 pk - 780 kW.

Deze modulaire inzet van meerdere kleine dieselmotoren heeft ook nog eens grote voordelen op het gebied van brandstofverbruik, emissie en onderhoudskosten. De brandstofbesparing ten opzichte van de vorige hoofdmotor bedraagt maarliefst circa 25%. Daarnaast wordt er bespaard op de onderhoudskosten omdat de motoren minder uren draaien.

In het verlengde van beide motoren is een PTO geplaatst voor het stuurwerk en ook zijn de beide motoren gekoppeld aan een as-generator.

Wij bedanken Vink diesel voor het vertrouwen en wensen familie Junger een mooie en veilige vaart toe!

 

*TVC: Torsie Vibration Calculation