Nieuws

De voordelen van modulaire inzet van kleine dieselmotoren

De modulaire inzet van kleinere dieselmotoren ook wel CODAD (Combined diesel and diesel) genoemd heeft grote voordelen op het gebied van brandstofverbruik, emissie, onderhoudskosten en beschikbaarheid.

Deellastbedrijf en het bijbehorende brandstofverbruik kun je voorkomen door het afschakelen van een “overbodige” motor. Door de hogere specifieke belasting is de uitstoot per geleverde kilowatt extreem laag en per service interval worden daardoor veel meer effectieve kilowatts opgewekt.

Meer informatie of persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op!

Lees meer over 2 motoren op 1 keerkoppeling

---------------------------

30 juni 2021, Gorinchem - Deze week heeft onze collega Cor Kardienaal samen met Theo de Paus, directeur van Visscher Scheepsreparatie B.V, het contract ondertekend voor de levering van een Masson MM W2800Y (voormalig RSY 281). Het gaat hierbij om een speciale twin-input single-output keerkoppeling voor het schip de Mbs Cotrans 1, een motorbeunschip dat is gebouwd voor het vervoer van nat zand.

Visscher Scheepsreparatie B.V neemt de inbouw voor haar rekening, wat zal plaatsvinden aan het einde van dit jaar. Het bedrijf heeft al meerdere Masson MM W2800Y sets ingebouwd in combinatie met Volvo Penta motoren.

De beide Volvo Penta D13 Stage V motoren leveren 294kW @ 1.800 omw/min. Door de slimme inzet van de twin-input single-output keerkoppeling, geeft dit een totaal vermogen van 588 kW op de schroefas.

We kennen 3 modi; Modus 1 BB motor, Modus 2 SB motor en Modus 3 Beide motoren.

De keerkoppeling zal ook worden voorzien van een PTO voor de aandrijving van de hydrauliekpomp voor het stuurwerk. Deze nieuwe PTO oplossing geeft een groot voordeel bij de inbouw en maakt de installatie compacter.

Tevens leveren we een ADS bedieningssysteem, gebaseerd op de zeer stabiele ZF CruiseCommand. Het bedieningssysteem zorgt voor een vlotte overschakeling tussen de 3 modi en beveiligd de motoren en keerkoppeling tijdens de vele manoeuvreer momenten die gaan komen.

Wij bedanken scheepseigenaar Dekker Groep, Cotrans Scheepvaart B.V en Visscher Scheepsreparatie B.V. voor het vertrouwen!