Nieuws

De Mts Matthinge heeft zijn proefvaart succesvol afgerond

Het 135 meter lange motortankschip is gebouwd op basis van het ontwerp Moneymaker 3.0 van RensenDriessen. ADS van STIGT mocht twee Masson W4400 keerkoppelingen leveren.

De keerkoppelingen zijn geplaatst achter de CAT C32 voorstuwingsmotoren en hebben een reductie van 5,077:1. Het maximale toelaatbare vermogen is 972 kW @1800 omw/min.

Beide keerkoppelingen zijn voorzien van een PTO, waaraan de stuurwerkhydrauliekpomp gemonteerd is. Ook hebben we een sleepsmeerpomp toegevoegd, wat varen op één motor mogelijk maakt. Beide keerkoppelingen zijn voorzien van CAT adapties voor een druk- en temperatuursensor in verband met de uitlezing via het Caterpillar systeem.

De afbouw is gerealiseerd door Asto Shipyard. Mts Matthinge is eigendom van de familie Wemmenhove en tevens het vierde schip met die naam. Opvallend aan dit schip is het volledig zwarte stuurhuis en de gele relingen.

Namens het ADS van STIGT team veel dank voor deze opdracht maar vooral ook voor de prettige samenwerking. Wij wensen de familie Wemmenhove en de bemanning een behouden vaart!

TMASN010200_801