Nieuws

Proefvaart mts Myriam

Na een goed verlopen proefvaart is de Mts Myriam in de vaart genomen! Deze zeer fraaie en ruim bemeten tanker van 135 meter lang en 17,5 meter breed is eigendom van de familie De Vries. Wij waren bij de proefvaart aanwezig na de levering van twee Masson keerkoppelingen.

De keerkoppelingen van het type MM W7200 zijn geplaatst achter de CAT 3512 voorstuwingsmotoren (1.118 kW @ 1.600 omw/min) en hebben een reductie van ca. 5:1.
Ook zijn ze voorzien van uitlezing via het Cat-systeem.

Keerkoppelingen in Mts Myriam

De stuurboord-keerkoppeling is voorzien van een PTO voor de stuurwerkhydrauliekpomp en beide Masson’s zijn voorzien van een sleepsmeerpomp. Dit laatste waarborgt de smering van de keerkoppeling bij het varen op één motor of bij het op stroom liggen van het schip.

Het casco is geleverd door RensenDriessen Shipbuilding en de turn-key afbouw is gerealiseerd door ASTO Shipyard in Raamsdonksveer.

Wij bedanken de familie De Vries nogmaals voor het gestelde vertrouwen en wensen de bemanning een behouden vaart. En uiteraard ook dank aan de motorleverancier  Dolpower voor deze opdracht en de prettige samenwerking.